Home / Klimaatvloeren / Draadstaalmatsysteem

Het ThermaNext draadstaalmatsysteem is het meest eenvoudige vloerverwarmingssysteem. Het systeem heeft een geringe opbouwhoogte, de draadstaalmatten zijn zeer eenvoudig te monteren en daardoor geschikt voor grote ruimten. De leidingen worden op de matten gemonteerd met behulp van eenvoudige kabelbandjes of drillbinders. (Eventueel met toepassing van een dampdichte folie of een 6 mm isolatiefolie onder de matten.) 

ThermaNext draadstaalmatsysteem

Gemonteerd op montagenetten.
Gegalvaniseerde montagenetten worden op de constructieve betonvloer aangebracht. Hiervoor is het noodzakelijk dat de ondervloer vlak en geheel vrij is. Langs de aanwezige binnenwanden wordt (indien aangeboden) randisolatie aangebracht. Het aangeboden leidingsysteem wordt op basis van de verlegtekening door middel van binddraad gefixeerd op de montagenetten. Nadat alle groepen zijn gemonteerd wordt het geheel middels luchtdruk afgeperst en worden de verdelers met een folie afgeschermd tegen vervuiling. De afwerkvloer wordt kort na het aanbrengen van het leidingsysteem aangebracht met een minimale advies hoogte van 35 mm dekking boven de leidingen.

Wij hebben voor u een gedetailleerd demarcatie protocol beschikbaar, zodat we samen met u en alle betrokken partijen de vloeropbouw en de werkvolgorde kunnen bespreken, met als doel een uitstekend eindresultaat.