KLIMAATVLOEREN

ThermaNext klimaatvloeren voor elke toepassing. Vloerverwarming en vloerkoeling heeft vele voordelen; stil, hygiënisch, onderhoudsvriendelijk, energiezuinig en zorgt voor een flexibele ruimte-indeling. Bovendien zijn in de woning bijvoorbeeld geen interieur ontsierende radiatoren meer nodig. Geen lelijke buizen langs de wanden van vloer naar plafond en vice versa. ThermaNext vloerverwarming en -koeling is overal toe te passen; woningen, kantoren, winkels, kerken, parkeergarages, opritten, showrooms, hangars, magazijnen etc. ThermaNext vloerverwarming wordt verwerkt onder alle typen vloerafwerking; natuursteen, gietvloer, plavuizen, hout, parket, grind, tapijt etc. Door de uitgebreide systeemkeuze kunnen we voor iedere situatie een oplossing op maat bieden, voor zowel verwarmen als koelen

Tackerplaatsysteem

In seriematige nieuwbouwsituaties, met grote oppervlakken, is het Espace tackerplaatsysteem dé oplossing. Met behulp van de Espace systeemtackers kan de leiding efficiënt en snel worden gemonteerd. Afhankelijk van de toepassing worden thermisch of akoestisch isolerende tackerplaten toegepast. De tackerplaten zijn verkrijgbaar in de diktes 20, 30, 40 en 50 mm.

Klik voor meer informatie

Draadstaalmatsysteem

Het ThermaNext draadstaalmatsysteem is het meest eenvoudige vloerverwarmingssysteem. Het systeem heeft een geringe opbouwhoogte, de draadstaalmatten zijn zeer eenvoudig te monteren en daardoor geschikt voor grote ruimten. De leidingen worden op de matten gemonteerd met behulp van eenvoudige kabelbandjes of drillbinders. (Eventueel met toepassing van een dampdichte folie of een 6 mm isolatiefolie onder de matten.) 

Klik voor meer informatie

Industriesysteem

Het ThermaNext industriesysteem is geschikt voor het verwarmen en koelen van bedrijfshallen met grote oppervlaktes, bijvoorbeeld veldverwarming of koelcellen. De vloerverwarming wordt hierbij binnen de constructieve wapening van de vloer aangebracht. Het systeem is hierdoor geschikt voor toepassing bij zwaarbelaste vloeren. Maar ook het sneeuw- en ijsvrij houden van opritten en sportvelden alsmede het vorstvrij houden van zandpakketten onder vriescellen behoren tot de mogelijkheden. Industriële vloerverwarming is toe te passen in combinatie met warmte-koude-opslag (WKO), warmtepompen, betonkernactivering en warmtekrachtkoppeling (WKK), waardoor de stookkosten tot een absoluut minimum beperkt kunnen worden.

Klik voor meer informatie

Infreessysteem

Bij het ThermaNext infreessysteem blijft de bestaande vloer intact en worden sleuven gefreesd voor de leidingen. Met het ThermaNext infreessysteem wordt een leidingpatroon uitgefreesd met een speciale vloerfreesmachine, die geschikt is voor nagenoeg alle soorten dekvloeren. De freesmachine kan ook zeer grote oppervlaktes van een leidingpatroon voorzien. Na het frezen worden de leidingen aangebracht in de sleuven en aangesloten op de verdeler. Het infreessysteem wordt, evenals het noppenplaatsysteem en droogbouwsysteem, veel toegepast in renovatieprojecten. 

Klik voor meer informatie

Droogbouwsysteem

Het ThermaNext droogbouwsysteem wordt aangebracht zonder cementdekvloer en heeft een geringe opbouwhoogte. Hierdoor is het een relatief licht systeem dat eenvoudig is aan te brengen op allerhande bestaande vloeren. Het droogbouwsysteem is uitermate geschikt voor renovatieprojecten. Het uitbreken of verwijderen van de bestaande vloer of het uitvoeren van bouwkundige aanpassingen is bij dit systeem overbodig. Er wordt geen vocht ingebracht wat met name een voordeel is bij renovatieprojecten. Doordat er geen afwerkvloer over de vloerverwarmingleidingen wordt aangebracht, is de opwarmtijd zeer kort! Het droogbouwsysteem wordt, evenals het infreessysteem en noppenplaatsysteem, veel toegepast als renovatiesysteem. 

Klik voor meer informatie

Noppenplaatsysteem

Het ThermaNext noppenplaatsysteem is opgebouwd uit een isolatieplaat aan de onderzijde met daarop een noppenplaat. Het ThermaNext noppenplaatsysteem wordt toegepast in situaties waarbij de ondervloer niet – of onvoldoende – geïsoleerd is. Daar de montage van de leidingen in de noppenplaten zeer eenvoudig is, is de montagetijd kort, wat resulteert in kostenbesparing. Het noppenplaatsysteem is leverbaar in meerdere isolatiediktes en geschikt voor meerdere leidingdiameters. Het noppenplaatsysteem wordt, evenals het infreessysteem en droogbouwsysteem, veel toegepast in renovatieprojecten. 

Klik voor meer informatie

Prefabsysteem

Om de montagetijd op de bouwplaats te bekorten, is het ThermaNext prefab-leidingsysteem ontwikkeld. Het vloerverwarmingsleidingnet wordt al in de fabriek machinaal op stalen strippen of matten gemonteerd. De complete “matten” worden naar de bouwplaats getransporteerd en ter plekke aangesloten op het systeem. Met onze geavanceerde software worden de leidingmatten op de juiste maat geproduceerd. Door toepassing van het ThermaNext prefab-systeem kan de bouwtijd worden verkort en dit kan leiden tot kostenreductie.

Klik voor meer informatie

Betonkernactivering

Bij toepassing van het ThermaNext betonkernactiveringssysteem wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van de massa van de vloer, die in staat is om warmte en koude te bufferen en af te geven. Betonkernactivering creëert niet alleen een comfortabeler, maar ook een gezonder binnenklimaat. Door minder luchtverplaatsing is er minder stofverplaatsing en daardoor zijn er minder allergenen in de omgevingslucht. Klik voor meer informatie

Klimaatwanden

Naast verwarming en koeling in de vloer is het ook mogelijk verwarming in wanden aan te brengen. Een oppervlakteverwarming via de wand kan zowel in droog- als in natbouw worden gerealiseerd. Beide methodes kunnen zowel in nieuwe als in bestaande gebouwen worden toegepast. Als warmtebron komt elke verwarmingsinstallatie in aanmerking. Een wandverwarming kan ook achteraf zeer eenvoudig worden aangebracht. 

Klik voor meer informatie

Klimaatplafonds

Plafondverwarming en -koeling wordt hoofdzakelijk toegepast in kantoren en verkoopruimtes, maar ook in de industrie, sporthallen en woningen. Plafondverwarming wordt vaak gebruikt als aanvulling op andere oplossingen voor oppervlakteverwarming. Het klassieke plafondverwarmingssysteem wordt rechtstreeks op het plafond of in het verlaagde rasterplafond gemonteerd. Klik voor meer informatie

Met ThermaNext kiest u voor gegarandeerde kwaliteit

Alle systemen kenmerken zich door toepassing van hoogwaardige A-label componenten, zoals PE-X of PE-RT meerlagenleidingen. Bovendien zijn alle systeemcomponenten uitgebreid in onderling gebruik getest en staan zij onder een constante kwaliteitscontrole. Hierdoor voldoen zij aan alle Nederlandse en Europese eisen en normeringen, die aan vloerverwarmingssystemen worden gesteld.