Home / Klimaatvloeren / Tackerplaatsysteem

In seriematige nieuwbouwsituaties, met grote oppervlakken, is het Espace tackerplaatsysteem dé oplossing. Met behulp van de Espace systeemtackers kan de leiding efficiënt en snel worden gemonteerd. Afhankelijk van de toepassing worden thermisch of akoestisch isolerende tackerplaten toegepast. De tackerplaten zijn verkrijgbaar in de diktes 20, 30, 40 en 50 mm.

Espace tackerplaatsysteem

Op thermische en/of akoestische EPS isolatie.
De Espace isolatieplaten worden op de constructieve betonvloer aangebracht. Hierbij is het van groot belang dat de ondervloer geheel vlak en vrij is. Er zijn geen andere leidingen aangebracht en de vloer is vrij van beton, cement- en stucresten. De isolatie dient zonder onderbrekingen van muur tot muur te worden aangebracht. Tevens dient de ondervloer droog te zijn hetgeen inhoudt dat het gebouw minimaal wind- en waterdicht moet zijn. Langs de aanwezige binnenwanden wordt randisolatie aangebracht. Het leidingsysteem wordt op basis van de verlegtekening door middel van kunststof tackernagels gefixeerd op de vloerisolatie, welke is voorzien van een scheurvaste rasterfolie. Nadat alle groepen zijn gemonteerd, wordt het geheel middels luchtdruk afgeperst en worden de verdelers met een folie afgeschermd tegen vervuiling. De afwerkvloer wordt kort na het aanbrengen van het leidingsysteem aangebracht met een minimale advies hoogte van 35 mm dekking boven de leidingen.

We hebben voor u een gedetailleerd demarcatie-protocol beschikbaar zodat we samen met u en alle betrokken partijen de vloeropbouw en de werkvolgorde kunnen bespreken, met als doel een uitstekend eindresultaat.